Wilbert Funcke neemt na 4 jaar afscheid

Na vier fantastische jaren stopt voor mij mijn avontuur bij PfS Zuid-Friesland. En wat was het een mooi avontuur! 

Het project heeft heel veel bijgedragen aan het verder vergroten van mijn persoonlijke ontwikkeling. En ik spreek de wens uit dat het project heeft kunnen profiteren van mijn positieve energie en toewijding. 

Wilbert Funcke

Naast mijn rol als centrummanager heb ik les gegeven aan VO leerlingen en heb ik ook PO leerlingen mogen begeleiden. Uiteindelijk ging het mij de afgelopen vier jaar voortdurend om deelnemende leerlingen vooral te helpen bij het bereiken van hun zelf geformuleerde leerdoel in een WOW-omgeving, oftewel Welkom Ontwikkeling Waardering! Ik ben overtuigd van deze formule en haal enorm veel voldoening uit ‘betekenisvol’ kunnen zijn. Juist die leerlingen die een extra ondersteuning kunnen gebruiken, hebben mijn bijzondere interesse en dat verklaart, misschien een beetje tegenstrijdig, ook mijn zelf gekozen vertrek. Ik heb namelijk besloten twee nieuwe uitdagingen op te pakken, waaronder het beginnen van een studie tot Kindercoach. De wens mijn (theoretische) kennis mbt gedragsverbeterpunten van leerlingen te vergroten ligt hieraan ten grondslag. Het creëren van tijd en ruimte voor het volgen van deze studie heeft geleid tot mijn besluit te vertrekken bij PfS Zuid-Friesland. Naast studeren zal ik actief blijven als docent aardrijkskunde. Ook ga ik binnen Sevenwolden een nieuwe opleiding opzetten voor HAVO leerlingen. 

Het lesprogramma van PfS Zuid-Friesland ‘staat’ en voldoet aan een enorme behoefte. Het programma blijft ook gewoon bestaan. Maar zonder u, op welke wijze u dan ook heeft bijgedragen, geen volledig succesvol project. Erg bedankt voor de collegialiteit en deskundigheid die ik heb mogen ontvangen. Ik heb het als enorm waardevol ervaren. Ik werk vanuit de overtuiging via ‘verbinden’ te kunnen ‘samenwerken’. Dankzij onze samenwerking verbind ik mij nog meer aan mijn overtuiging en blijf mijn tocht vervolgen in ‘onderwijsland’ om vooral die leerlingen te helpen die het zo ontzettend hard nodig hebben. Wie weet tot ziens!

Hartelijke groet,

Wilbert Funcke