Spelers sc Heerenveen betrokken bij Playing for Success!

Stel je voor dat je tussen de 10 en 14 jaar oud bent en het gaat op school niet zoals je dat graag zou willen. Je bent onzeker over jezelf of je hebt een negatief zelfbeeld. Dan heeft dat zijn weerslag op je welbevinden op school. Je durft geen antwoord te geven op de vraag van je juf of meester, je bent snel afgeleid of laat compensatie gedrag zien om toch aandacht te krijgen. Dit zijn voorbeelden van de zaken waar leerlingen, die mee doen aan het project Playing for Success Zuid-Friesland, mee zitten.

Pelle van Amersfoort wilde Playing for Success graag helpen.

Bij de aanmelding, die door de school wordt verricht, wordt er een persoonlijk leerdoel opgesteld waar de leerling graag in wil groeien. Voorbeelden hiervan zijn; “Ik wil niet dichtslaan als mijn meester mij een vraag stelt maar ik wil gewoon antwoord geven”, “Ik wil groeien in mijn zelfvertrouwen zodat ik beter mijn grenzen durf aan te geven als leerlingen vervelend doen”.

Jan Bekkema vertelt over zijn doelen.

De insteek van het project heeft wat los gemaakt bij de selectie sc Heerenveen. Zo waren Jan Bekkema, Pelle van Amersfoort en Syb van Ottele bereid om te helpen en bij een les aanwezig te zijn waarin ze geïnterviewd werden. De leerlingen hadden vragen voorbereid om te achterhalen hoe het leven van een profvoetballer eruitziet en wat voor doelen ze hebben en wat ze hiervoor moeten doen.

Syb van Ottele geeft antwoord op de vragen van de leerlingen.

De leerlingen vonden het geweldig om de spelers te ontmoeten en vervolgens te interviewen, ook al was dit in het begin ontzettend spannend! Er ontstonden prachtige gesprekken en de leerlingen hebben adviezen van de spelers gekregen over hun eigen doel. Met dank aan de spelers konden we deze krachtige lessituatie creëren waarin we de leerlingen een enorme boost in hun zelfvertrouwen hebben kunnen geven.