Professoren gespot!

Afgelopen week werd er een bezoek gebracht aan Steampoint in Oudehaske. Dit is een locatie waar onderzoekend leren en ICT wordt gekoppeld

De leerlingen werden welkom geheten door de leerkracht; een robot. Hierna startte de les met een inloopronde waarbij leerlingen verschillende ICT materialen mochten uitproberen.

Hierna startte meester Tijn de les. Hij is samen met meester Frank de leerkracht van Steampoint. De leerlingen werden aan het werk gezet met Lego We Do! Dit speelmateriaal kenmerkt zich door de mogelijkheid tot het in beweging zetten/programmeren van je eigen ontwikkelde robot. Leerlingen programmeren de robot zo dat deze uitvoerde wat ze willen.

Er werd op een intensieve manier samengewerkt. Niet alleen de leerlingen onderling maar ook met de leerkrachten. Er was namelijk een flink aantal leerkrachten langsgekomen om te kunnen zien hoe de leerlingen zich manifesteerden tijdens deze les. Daarnaast was er ruimte om met de leerling in gesprek te gaan.

We kijken terug op een prachtige middag waarbij uiteindelijk de leerlingen hun eigen robot hebben gepresenteerd. Wat een mooie resultaten! Ook de gesprekken tussen leerling en leerkracht zijn erg kostbaar. Op naar volgende week!